Mesures econòmiques i socials Covid-19

Pla d’Obertura progressiva d’activitats – 23/11/2020

S’ha publicat al DOGC la Resolució SLT/2983/2020, a 21 de novembre, amb les mesures definitives de Pla d’Obertura progressiva d’activitats. La vigència de la primera fase que s’especifica és pels propers 14 dies.
Us detallem a continuació les que poden afectar més les activitats econòmiques. Cal tenir en compte que les restriccions a la mobilitat (confinament perimetral) i el toc de queda, queden prorrogats:


1- Serveis i comerç
– El comerç minorista, independentment dels m2 del seu establiment, han de limitar el seu aforament al 30%. Són una excepció el comerç minorista d’alimentació, de begudes, farmàcies, òptiques, perruqueries, centres d’estètica, productes higiènics… i en general serveis essencials, que s’han d’acollir a les distàncies de seguretat establerts en el Pla sectorial del comerç, del Procicat.
-Centres comercials i recintes comercials, tancats.
2- Restauració i Hosteleria
-Interiors: En l’interior, l’aforament es limita al 30% de l’autoritzat i s’ha garantir una distància mínima degudament senyalitzada de dos metres entre comensals de taules o agrupacions de taules diferents. S’ha de garantir la ventilació de l’espai mitjançant ventilació natural o altres sistemes de ventilació.
-Terrasses: A les terrasses s’ha de garantir una distància mínima degudament senyalitzada de dos metres entre comensals de taules o grups de taules diferents. Es limita a quatre el nombre màxim de comensals per taula o agrupació de taules, llevat que pertanyin a la
bombolla de convivència.
S’ha de garantir la distància d’un metre entre persones d’una mateixa taula, excepte per a persones que pertanyin a la bombolla de convivència.
-No es pot dur a terme servei en taula més enllà de les 21:30 hores. A partir d’aquesta hora l’establiment només pot dur a terme activitat de restauració per servir a domicili o per a recollida dels clients a l’establiment.
– El servei a domicili es pot prestar de les 6: 00 del mati a les 23:00h del vespre.
3- Educació
Activitats Extraescolars:
-Activitats esportives no competitives organitzades en l’àmbit escolar.
-Activitats extraescolars presencials organitzades pels centres educatius i fora d’ells, fins un màxim de 6 alumnes per aula.
-Activitats de l’àmbit del lleure educatiu a l’aire lliure i, aquelles que es facin en espais interiors, en grups de màxim 6 persones.
4- Altres apertures i reinicis d’activitats
– Cinemes, teatres, auditoris i sales de concerts: Obertura amb un 50% de la capacitat i màxim de 500 persones. Continuen oberts museus, biblioteques i sales d’exposicions al 50%.
– Instal·lacions i equipaments esportius: a l’aire lliure amb un aforament màxim del 50% i control d’accés i en espais tancats amb màxim del 30%

Per a qualsevol qüestió o dubte, contacteu amb nosaltres al 937336716 o al mail info@getapartner.com