Ser autònom i treballar per compte d’altri

És compatible ser autònom i treballar per compte d’altri?

Treballo en una empresa, el que es diu per compte d’altri, i ara tinc l’oportunitat de fer treballs de disseny gràfic per empreses que m’ho demanen. Això vol dir que hauré de donar-me d’alta d’autònom per poder facturar els serveis. Puc compaginar les dues coses?

Avui en dia ens trobem bastant sovint amb aquest tipus de consulta i la resposta és que sí. El que compte és complir amb les obligacions que imposa la Seguretat Social, i en aquest cas ho farem per duplicat, una en el Règim General i l’altra en el RETA (Règim Especial de Treballadors Autònoms), amb bonificacions concretes per aquesta última opció.

Si et llances a ser un treballador «pluri», cal fer alguns aclariments. Primer de tot saber que són diferents els termes «pluriactivitat» i «pluriocupació». La primera es defineix com a situació del treballador que exerceix activitats pertanyents a dos o més règims del sistema de la seguretat social. El cas de la pluriocupació seria el fet d’exercir, un assalariat, més d’una ocupació al mateix temps; o és el mateix dir que estaries contractat per dues empreses en les quals treballaries per compte d’altri.

S’han de pagar dos autònoms per dues activitats diferents?

Es pot donar el cas que dins de l’autònom ofereixis als teus clients dos serveis ben diferenciats; posem per exemple el disseny gràfic i comercialització de programari informàtic. Cal dir que en cap cas, mai hauries de pagar dos autònoms i únicament estaríem parlant de dues activitats que s’han d’enregistrar amb el seu epígraf d’IAE corresponent.

En conclusió, si et trobes en la situació d’haver de treballar un munt d’hores per arribar a fi de mes, què més pot voler l’Administració de tu si cotitzes a dues bandes? Només que paguis puntualment les quotes cada mes, llavors estarà encantada.

Related Posts

Monday January 20th, 2020

Organitzacions i Desorganitzacions

Thursday November 28th, 2019

Lideratge amb propòsit

Tuesday October 29th, 2019

Model de negoci i sostenibilitat